Jazz

JAZZ KIDO's

Kan jij ook niet stilzitten als je muziek hoort? Dan is jazzdans zeker iets voor jou ! We dansen op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot disco, van langzame soul tot superstrakke hiphop.

Elke les starten we met een opwarming aangepast aan je leeftijd en danservaring. Je leert om op de juiste manier je spieren te trainen en je lichaamshouding te verzorgen. Bovendien oefenen we enkele basistechnieken uit de jazzdans en het klassiek ballet.

Na de opwarming bouwen we samen aan een danscombinatie waarin we de aangeleerde technieken kunnen toepassen. Ook je eigen creativiteit is belangrijk ! Binnen de lessen maken we ook tijd om samen te werken aan een eigen dansje.

Dansen doe je in groep. Je hebt plezier met de mensen om je heen en je moedigt elkaar aan. Bovendien kan je veel van anderen leren door goed elkaar te kijken. Samen dansen is leerrijk en ontzettend leuk!

JAZZ TEENS

Net zoals bij de JAZZ KIDO’S beginnen we de les met een opwarming. Ontspannende oefeningen maken je lichaam klaar voor een energierijke dansles. Je leert de technieken uit de jazzdans en het klassiek ballet uit te voeren met steeds meer soepelheid, kracht en balans. We schenken veel aandacht aan een goede lichaamshouding en aan de kwaliteit van de bewegingen.

Na de opwarming oefenen we danspassen, sprongen, draaien en combinaties over de gehele lengte van de zaal. We leren zo gebruik te maken van de ruimte.

Tijdens het laatste deel van de les bouwen we aan een danscombinatie. Allerlei stijlen en muzieksoorten komen hier aan bod. Naast snelle en dynamische stukken komen ook langzame en vloeiende bewegingen aan bod. Ook expressie is van groot belang. Soms proberen we allemaal tegelijk dezelfde beweging te maken en soms doen we allemaal verschillende passen door elkaar. Hoe beter je alles onder de knie hebt, hoe meer je je kan uitleven.