Peuter- en kleuterdans
  • Home
  • Peuter- en kleuterdans

Begint jouw peuter ook spontaan te bewegen als hij/zij muziek hoort? Kan hij/zij al (goed) zelfstandig lopen? Kom dan samen met mama of papa, oma of opa, meter of peter, … 45 min. samen dansen en bewegen in sporthal Kattenbroek bij Dansstudio Andiamo. Heerlijke quality time met je peuter!

Vanaf de eerste kleuterklas kunnen kleuters bij ons terecht in de lessen kleuterdans. Er is een groep voor elke kleuterklas: Kleuters 1, Kleuters 2 en Kleuters 3. Soms zijn er twee groepen van een bepaald geboortejaar. Die worden aangeduid met A en B.

In de lessen peuter- en kleuterdans laten we kinderen spelenderwijs dansen want kinderen hebben een natuurlijke drang tot bewegen en beleven daar ook echt plezier aan. Bewegen door middel van dans is niet alleen leuk, het kan ook bijdragen tot de totale ontwikkeling van het kind. Via dans en beweging stimuleren we de peuters en de kleuters om de ontluikende mogelijkheden van hun eigen lichaam speels en spontaan te ontdekken.

We vertrekken hiervoor vanuit het kind zelf en zijn of haar leefwereld en fantasie. Als basis gebruiken we de fysieke- en psychomotorische doelstellingen van de peuter- en de kleuterontwikkeling. Muzikaliteit, expressie en dansbeleving staan centraal in de lessen. Naarmate de kleuters ouder worden doen we ook oefeningen om hun spieren te versterken en we leren de eerste danspasjes en de basisposities van de armen en de benen.