Streetdance

STREET KIDO'S

Tijdens de lessen van de Street Kido’s leren we de eerste basisbewegingen: slide, bounce en criss-cross hebben voor onze kido’s geen geheimen meer. Ze leren de stoerste en coolste passen op leuke muziek die ze kennen van radio en tv. Ze kunnen al hun energie kwijt in de speelse choreografieën. Bij Dansstudio Andiamo zijn er lessen voor Street Kido’s vanaf het tweede leerjaar.

STREET TEENS

De lessen streetdance zijn minder technisch dan de lessen jazz, maar uiteraard besteden we aandacht aan enkele basisbewegingen zoals slide, snake, bounce, locking en ripple. Wat je geleerd hebt tijdens de opwarming gebruiken we nadien in onze danscombinaties. Ook originaliteit en improvisatie zijn van groot belang. Alles kan tot beweging gemaakt worden.

Streetdance is continu onderhevig aan verandering door de invloed van videoclips en het grote aanbod aan hedendaagse muziek. Dat maakt de lessen erg afwisselend!

Oorspronkelijk was streetdance een variatie van hiphop die op straat werd uitgeoefend. Vandaag vinden we streetdance ook terug in de danszaal en het groepsgevoel staat nog steeds centraal. We besteden tijdens dan ook veel aandacht aan het leren dansen in groep. Je leert rekening houden met elkaar, maar iedereen heeft zijn eigen stijl en moet zijn eigenheid kunnen bewaren. We werken aan expressie en het uitvergroten van bewegingen. Het is de kunst om een evenwicht te vinden tussen spanning en ontspanning, tussen beheersing van de passen en dansen met een grote dosis energie.